Gyanús emberek, óvatosan köss üzletet

Vannak emberek, akikkel jó lenne üzletet, kötni, mert nagy esélyt, egy kiugrást jelentenének, de valami nincs rendben körülöttük. Voltak kellemes és kellemetlen csalódásaim e téren.

Friss topikok

Linkblog

Vásárlói csoportok - a nagy árverés

2010.08.03. 15:45 dobravoda

„Pénzügyi gondja van? Megoldjuk!” „Akár bárlistásoknak is!” „Akár nyugdíjasoknak is!” Ilyen és ehhez hasonló szlogenekkel csábítják az újságok reklámjaiban a fogyasztókat a fogyasztói csoportok.

Fogyasztók ezreit verik át a fogyasztói csoportok, melyek reményt és ígéreteket igen, pénzt azonban nem nyújtanak a kiszolgáltatott helyzetben lévő embereknek. Ezért a fogyasztók teljes éberségén túl ezen vállalkozások tevékenységének teljes betiltása, illetve szigorú szabályozása szükséges.

Ezek a vállalkozások a fogyasztókkal szóban elhitetik, hogy a szerződés aláírását követően nagyon gyorsan pénzhez jutnak, melyet sok esetben nem nagy összegű ingatlanvásárlásra, hanem például egy egyszerű lakásfelújításra szeretnének felhasználni.

A rendkívül profi marketingeszközöket használó vállalkozások kihasználva a fogyasztók tudatlanságát, ráveszik a szerződések aláírására őket.

Óvatosan a szerződés aláírásával!

A már egyébként is anyagi gonddal küszködő fogyasztók ezt követően még nagyobb bajba kerülnek, fizetik a részleteket, abban a hitben, hogy hitelszerződést kötöttek. Pénzt nem kapnak, ellenkezőleg, veszítenek, akár több százezres összegeket is. Ezen fogyasztói csoportok ugyanis nem hitelt nyújtanak, ellenkezőleg, pénzt szednek a csoport tagjaitól. Ha pedig egy sorsolást követően valakinek hatalmas szerencséje van, hozzájut az általa kiválasztott termékhez. De az is előfordul, hogy a teljes szerződési időtartam alatt nem lát sem árut, sem pénzt. A szerződések időtartama minimum öt év, de nem ritka, hogy tizenöt évig szólnak. Ha lejár a szerződés – és a fogyasztói csoportot üzemeltető vállalkozás nem szűnt meg – akkor talán van rá esély, hogy visszakapja a pénzét a fogyasztó.

Mindezek miatt minden egyes fogyasztó figyelmét felhívja a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége arra, hogy semmiképpen se írjon alá fogyasztói csoportba történő belépésről szóló szerződést, bármilyen csábítónak is tűnik az ajánlat.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://blackman.blog.hu/api/trackback/id/tr842725145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása